De ce ne uităm la Manifest

Manifest e un serial care e pe Netflix, înțeleg că e mai vechi, la mine acum a ajuns. E destul de prost făcut, aș zice, adică reacțiile actorilor subnt adesea exagerate, atât de evidente și redundante încât nu au niciun sens. În plus, e distopie, iar mie nu mi plac deloc distopiile. Bine, e mai degrabă supranatural, dar oricum, cu siguranță nu e genul meu. Și totuși m-am uitat la 3 serii lungi, cu 15-16 episoade și nu din cele de 20 de minute.

PE scurt, un avion dispare timp de cinci ani, cu pasageri la bord, familiile lor reușesc în sfârșit să meargă mai departe, când brusc aceștia se întorc. Neschimbați, neîmbătrâniți, încearcă acum să își reia locurile și rolurile, dar lucrurile sunt destul de complicate căci în lumea obișnuită se schimbaseră multe. Povestea se complică și mai mult când pasagerii încep să aibă niște așa zise chemări, apeluri, voci, viziuni care le permit să îi ajute pe cei care au nevoie de ajutor, aflăm fel de fel de povești, în fine. Supranatural, cum spuneam, dar probabil că acel pic de magie în plus e cel care face serialul atât de popular. Și spun atât pentru că fanii s-au revoltat când s-a terminat seria 3 (eu mai am un episod acum, când scriu asta) și a fost o întreagă dezbatere despre seria a patra. Inițial nu ar fi trebuit să fie, dar fanii, Manifesters, cum li se zice, s-au revoltat, iar rețeaua care produce serialul a zis bine, facem și seria a patra. Care apare în august înțeleg. Ce mai e bizar e că personajele pozitive nu sunt suficient de simpatice, iar cele negative nu sunt suficient de antipatice, adică nu m-au dat emoțiile afară din casă. Și totuși de ce m-am uitat la Manifest (deși nu e deloc genul meu)

  1. Pentru că îmi trebuia ceva de după licență, fără prea multă nevoie de capacitate intelectuală, iar la Manifest te uiți relaxat, nu pierzi nimic nici dacă nu ești atent
  2. Pentru că îmi doresc ca Michaela să se împace cu Jared. Sorry, e simpatic Zeke, but no, nu e ce trebuie
  3. Pentru că tot aștept să fie mai bine. Adică unele dintre povești încep mișto și mi se pare că o să se dezvolte mișto și se termină în același fiasco. Dar speranța moare ultima
  4. Pentru că îmi place MULT de Dr Gupta
  5. Îmi place și paralela dintre cursa 828 și arca lui Noe, deși sunt convinsă că nu o să meargă în direcția care mi-ar plăcea mie.