De ce nu mi-a plăcut ultimul sezon din The Crown

Pentru mine The Crown a fost unul dintre cele mai bine făcute seriale din ultimii ani. Claire Foy mi s-a parut minunată în rolul Elisabethei tânără, la fel și Matt Smith întruchipându-l pe Philip. Și gesturi și atitudine și cum a fost construită relația dintre ei, cum se înțelegeau din priviri, cum se simțea răceala, atunci când exista. LA fel și tot contextul mi s-a părut excelent creat. Mi-a plăcut apoi și Olivia Colman, deși mi-a fost un pic greu să mă obișnuiesc cu schimbarea, dar am înțeles-o. Josh Connor în rolul lui Charles, din nou, excelent. Nu mai zic de Helena Bonham Carter în rolul prințesei Margaret sau de Gillian Anderson ca și Margaret Thatcher, pur și simpul mi s-a părut tot timpul castingul perfect la serialul ăsta.

Am așteptat cu nerbădare sezonul acesta, mai ales că eram sub imperiul recentei schimbări și cu toată atmosfera din Londra și cu toate imaginile prezente, abia așteptam să mă întorc în poveste. Și m-am trezit cu domnul din The Affair și cu Dolores Umbridge din Harry Potter, plus alte personaje care de data asta chiar nu s-au mai potrivit. Mai am 3 episoade în acest moment, nu mai e chimie, între regină și prințul Philip e o distanță bizară, care nu a fost niciodată evidentă așa între ei, mă duce prea mult în alte povești cu Mohamad Al Fayed al căror sens eu cel puțin nu l-am înțeles, Charles e cineva care nu e Charles deloc. Singura alegere oau mi se pare Elizabeth Debicki în rolul Dianei, și-a însușit gesturi, atitudini, mimică, excelent. Înțeleg că ne spun că e cumva o ficțiune bazată pe fapte reale, dar nu poți face acest gen de ficțiune cu personaje care sunt atât de mult în conștiința și în imaginea publică. Bine, de fapt iată că poți, dar care e sensul.

Așa nu mi- a plăcut nici filmul Downton Abbey, deși serialul a fost minunat la vremea sa. Vă las în schimb câteva recomandări de filme și seriale istorice. Adică unele care mi- au plăcut

  1. Anatomy of a Scandal, pe Netflix
  2. The Empress
  3. Babylon Berlin
  4. Victoria
  5. The other Boleyn Girl
  6. Pe frontul de vest nimic nou
  7. 1917
  8. Enjoy