Acolo unde cântă racii. Filmul și cartea (spoilers alert)

Este deja în cinematografe filmul și pentru că eu l-am văzut în avanpremieră, multumesc, Intercomfilm, iată niște chestiuni să zicem importante sau interesante.

  1. Cartea sau filmul? Și cartea și filmul Eu de carte m-am ferit, că prea o lăuda și menționa toată lumea, așa că am citit-o abia recent și mi-a și plăcut, deși e ușor previzibilă, dar creează o atmosferă frumoasă, plus că mie îmi plac secretele de prin comunități, na, baba de la poartă, cine să fiu și eu altcineva. Deci cartea sigur da, filmul da și el. E diferit, ce e drept și deși știam finalul, îmi doream să văd cum o să arate ce era de arătat pe imagine. Cartea a fost reeditată recent, în colecția Anansi World Fiction (o sa găsiți multe titluri mișto acolo)
  2. Despre film- natura e senzațională, e bine construită povestea de dragoste, mie mi-ar fi plăcut mai mult accent pe partea de crime/ polițistă, dar nu toată lumea e macabră ca mine, așa că asta e, na. Actrița principală îmi place și ea mult, am mai văzut-o, e foarte clean așa, foarte necontrafăcută, naturală. Ce e un pic bizar e că nimic de prin casa ei nu se strică și are niște costumații minunate și curate și călcate și inclusiv o pieptănătură complicată cu flori prinse, deși e o fată care trăiește singură de la 10 ani într-o mlaștină. Noroc că sunt frumoase ținutele, dar și Sma era ușor uimită de neconcordanța asta. Nu strică cu nimic farmecul poveștii, poveștilor de fapt, căci sunt 2, pentru toate gusturile: una de dragoste, una polițistă, ele se leagă frumos și plauzibil. Sunt câteva personaje interesant construite, în afară de cele principale. Oricum, e un film de văzut.
  3. Nu știu dacă să zic să vedeți întâi filmul, pe urmă să citiți cartea. Eu nu cred că aș mai citi cartea, după film, dar am văzut și păreri contrare. La alegere, mie mi -a plăcut mai mult romanul în sine decât ecranizarea lui, dar din nou, am auzit păreri diferite.
  4. Mergem cu copiii sau fără? Eu am fost cu Sma, care are 12 ani și jumătate acum. Dar ea merge mult la filme de adulți, să zicem și îi și place genul. Am văzut recent împreună Castelul de Sticlă și a și citit cărțile Jeannettei Walls. Și dacă n-ar fi așa, cred că funcție de copil, e ok după 10-11 ani.