5 mituri despre implantul dentar

Mie mi-a fost frică de implanturi, le- aș fi evitat forever, dacă era posibil, dar nu a fost. Auzisem povești îngrozitoare, mă rog, nu mi se părea deloc simplu, dimpotrivă. N- a fost simplu, dar nici atât de complicat pe cât mă așteptam. Și cel mai important a fost funcțional. N- a fost nicio zi în care să nu pot să mi văd de programul obșinuit, n -am stat acasă, n- a durut. L- am rugat pe medicul Bogdan Costăchel, de la clinica Smile Makers să ne lămurească cinci dintre cele mai cunoscute mituri

  1. Procedura de implantare e una dureroasa si dureaza mult sa te vindeci

Procedura de inserare a implanturilor dentare se realizeaza sub anestezie locala, prin urmare este complet nedureroasa. Vindecarea postoperatorie are loc in decursul a 7-10 zile , in functie de reactivitatea locala a fiecarui pacient.

2. Daca fumez n are rost sa imi pun implanturi

Fumatul este considerat unul dintre factorii de risc implicati in esectul terapiei implanto-protetice. Mecanismul sau de actiune consta in producerea de vasoconstrictie la nivelul mucoasei orale cu diminuarea capacitatii de vindecare si aparare a acesteia. Cu toate acestea, in cazul mentinerii unei igiene orale corecte, fumantul nu constitute o contraindixatie pt inserarea implanturilor.

3. Stomatologii prefera sa puna implanturi in loc sa vindece un dinte

Orice medic stomatolog isi doreste sa ofere pacientilor sai cele mai eficiente variante de tratament si sa surprinda afectiunile dentare in stadiu incipient. Insa uneori acest lucru nu este posibil, iar pacientii ajung in cabinet atunci cand dintii nu mai pot fi salvati. Implantul reprezinta cea mai eficienta si cea mai buna varianta de inlocuire a dintelui natural, avand numeroase avanjtaje in comparatie cu terapia protetica clasica.

4. Poti sa ai dinti noi in 24 de ore cu ajutorul implanturilor

Cu ajutorul terapiei Fast&Fixed , conceptul de dinti noi in 24 de ore este posibil. Aceasta consta in aplicarea de 4 implanturi la mandibula, si/sau 6 implanturi la nivelul maxilarului , care a doua zi sunt incarcate cu o lucrare protetica provizorie insurubata. Prin urmare pacientul beneficiaza inca din primele 24 de ore de la inserarea implanturilor de dinti noi si estetici. (Dar, precizarea mea: coroanele finale se pun după ce implanturile se fixează în os, e bine să știți asta. Și e și normal să fie așa, după ce se vindecă zona, după ce se asigură medicul că totul e ok)

5. Implanturile nu rezista

Studiile ce au realizat o analiza retrospectiva asupra a 10 000 de implanturi arata ca la 20 de ani de la inserarea acestora rata de succes este de 95,5%. Prin urmare , daca indicatiile medicului sunt respectate , implanturile trec proba timpului