Cel mai simpatic film pe care l-am văzut în ultima vreme plus o listă de recomandări de filme nordice

Este acum pe Netflix și se numește No such thing as housewives în engleză, pentru că el e de fapt olandez. Mie îmi plac maximum filmele nordice, am mai zis, la fel cum îmi plac și cărțile nordice.

No such thing as housewives este despre 2 tipe (atenție, spoilere) surori, una cu copii, alta care își dorește și peripețiile lor cu copii sau pe drumul avutului de copii, ca să nu detaliez mai mult. Cea cu copii se trezește brusc mamă casnică, pentru că e dată afară de la birou, se prinde ce înseamnă statul acasă, face păduchi, întârzie la ședințele copiilor, organizează petreceri, cealaltă încearcă să facă copii cu program, ca în zilele noastre când fertilitatea nu mai e ce a fost și tot așa. Totul cu umor, mult umor, foarte mult umor.

Și cum spuneam, iată și o listă de 10 filme sau seriale nordice pe care le- am văzut și pe care chiar vi le recomand.

  1. Rita, ca să rămânem în tonul umorului, e despre o profesoară de școală generală din Suedia, are 5 sezoane dar merg repede, e o atmosferă bună și realistă și acolo. (tot pe Netflix)
  2. Bonus Family, tot mai multe sezoane, dar tot simpatic, despre o familie rezultată din 2 divorțuri și mai mulți copii, unii comuni, alții nu, în care lucrurile nu merg ca pe roate, bineînțeles, pentru că niciodată nu merg ca pe roate, cum ne vindeau nouă poveștile pe când eram mici. (tot pe Netflix)
  3. Love and Anarchy
  4. Caliphate
  5. Anxious People, e după ultimul roman al lui Frederik Backman, marea mea pasiune din ultimii ani.
  6. The Chestnut Man, e polițist, după o carte care a apărut și la noi, mie mi -au plăcut ambele la fel demult și asta nu se întâmplă prea des.
  7. Trapped, unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut eu vreodată
  8. Home for Christmas- stiu, nu e sezon, dar e o atmosfera buna si caldă în serialul acesta
  9. The girl from Oslo- aveam ceva mai multe așteptări, căci subiectul e generos, însă merge
  10. Borgen- cu o doamna politician si cum se intampla lucrurile in țările lor

Sper să vă placă!!