45 de ani: Ce fac eu pentru tenul meu şi cu ce fac

Pentru că m-aţi tot întrebat (şi nu, nu e ca la influencerii de pe instagram care postează pe stories cum răspund la întrebări de la oameni, întrebări despre care nu ştim că au existat sau nu vreodată) o să vă povestesc cum fac să îmi protejez cât pot tenul. Nu vreau să par o tânără speranţă de 20 de ani, dar mă deranjează real uneori textura tenului meu, plus că eu mă simt destul de în formă şi mă enervează dacă par mai bătrână decât mă simt. da, ştiu, frumuseţea e interioară, dar eu sunt superficială.

Ce mă deranjează/ ce nu mă deranjează:

  1. laba gâştii nu mă deranjează foarte tare, ridurile din partea de jos a feţei da
  2. mă deranjează textura pielii
  3. nu mă mai deranjează cearcănele, dar mă deranjează că am pielea foarte uscată pe sub ochi
  4. mă deranjează gravitaţia şi că mi se lasă faţa
  5. mp deranjează bărbia

CE intervenţii mi-am făcut eu până acum

Important, nu îmi fac permanent, îmi fac puţin, îmi fac pentru că nu mi se pare nimic nepotrivit să îmi ajut organismul, aşa cum îl ajut cu suplimente şi pe alte părţi şi pentru alte zone. Eu merg de obicei la Adina Alexandru, pe care o cunosc din liceu, care e dermatolog la Spitalul Colentina şi care are şi clinica ei, Entourage Clinic. Am foarte mare încredere în ea, de obicei ea îmi recomandă ce să îmi fac, e foarte la curent cu tot ce apare, e pasionată de ce face. Am mai avut experienţe bune cu Iulia Panţuru, pe care nu ştiu unde o găsiţi acum, dar cu siguranţă cu un google ajungeţi la ea. Nu mi-am făcut nicio operaţie, am gene destul de bune, dar nu exclud în viitor, mai ales că mă machiez aproape zilnic de mai bine de 20 de ani şi cu machiaje puternice.

Aşadar ce îmi mai fac

  1. Botox- eu nu îmi fac la ochi, dar de exemplu Adina mi-a recomandat şi făcut pentru conturul feţei, la bărbie, pe zona de jos. Apoi, nu am ridul ăla dintre ochi, dar să ştiţi, ăla chiar se rezolvă cu o înţepătură aproape nedureroasă şi nu e nimic nasol sau Barbie Style. Nu îmi fac nici pentru ridurile de pe frunte, pentru că am nevoie de mobilitatea feţei mai ales la televizor sau cel puţin aşa cred eu. Îmi fac cam o dată pe an, ar merge şi mai des, doar că nu mă ţin eu de treabă. Nu doare aproape deloc.
  2. Hialuronic- mi am făcut în zona ochilor acum câţiva ani şi la conturul buzelor, dar puţin, nu genul russian lips. Mi-a plăcut la buze, nu m -a dat pe spate la ochi, că mi se părea că rămâne un pic cam umflat, dar e doar experienţa mea. Nu mi-am mai făcut nu ştiu de ce.
  3. PRP sau terapia vampir, care e preferata mea. Chiar dacă e mai dureroasă. Îţi ia sânge, îl centrifughează, îl transformă în plasmă şi ţi-l injectează în multe puncte mici pe faţă. Multe adică multe. doare doar atunci când îţi faci, uneori rămân mici vânătăi, dar trec
  4. Microneedling- doare, dar mi-au plăcut efectele.
  5. Mezoterapie cu diverse vitamine, şi asta doare niţel, şi asta te face strălucitoare aşa.

Cu siguranţă am mai făcut şi altele, dar efectiv am uitat, aşa că mai bine mă întrebaţi dacă ştiu.

Ce creme folosesc/ nu folosesc

important: nu am găsit nicio cremă minune până acum, am tot încercat diverse, niciuna nu mi se pare minunată, dar nu prea iau creme foarte scumpe, doar pe la middle range acolo stau, respect de mică regula demachiatului seara, no matter what, mă demachiez în 3 paşi când sunt machiată de serviciu, în 2 în mod obişnuit, folosesc SPF 50 indiferent de anotimp sau vremea de afară de pe la 38 de ani când mi-au apărut nişte pete uriaşe de soare. Aş fi putut să folosesc mai de demult, dar m -am dat eroină, mie nu mi se întâmplă nimic, nu faceţi ca mine. Folosiţi SPF. Nu folosesc creme speciale pentru ochi, deşi poate ar trebui, dar mi-este relativ lene şi când am folosit n-am avut cine ştie ce rezultate. Mai jos, unele dintre produsele pe care le-am folosit de-a lungul timpului şi care mi-au rămas în cap şi mi au plăcut sau nu

1. Acid Hialuronic (concentratia e de 2%) de la The ORdinary

2. Buffet- o formula care combina, pe baza studiilor, mai multe molecule, astfel incat sunt combatute in acelasi timp mai multe semne de imbatranire odata.

3. suspensie de vitamina C (cred ca vitamina c e una dintre cele mai importante chestii ever pentru ten. Produsul se numeste Suspensie de vitamina c, concentratie 23% cu sfere de acid hialuronic)  Vitamina C este un antioxidant puternic, iar in forma sa pura, de acid ascorbic, s a dovedit a fi extrem de utila in cosmetica, face pielea mult mai luminoasa si mai elastica.

4. REtinoid tot de la ordinary, deşi înţeleg că sunt multe chestii bune pe piaţă, mie mi a fost lene să caut dacă mi s-a potrivit. Atenţie!!! La retinoizi neapărat folosiţi SPF

5. Cremele de la IVatherm, deşi iarna simt nevoia de mai mult

6. Crema Calm me Down de la Skinergist, mi-a plăcut mult de ea, acum mă întreb de ce nu mi-am mai luat-o (lasă că repar cu ocazia asta). Sunt multe produse mişto pe Skinergist, am şi un spf foarte bun de aici, pe acesta

7. Cremele de faţă de la Aesop, de fapt cred că sunt preferatele mele în acest moment. La noi le găsiţi la Madison PErfumery, eu folosesc de obicei Camellia Nut Facial Hydrating Cream sau Parsley Seed Anti Oxidant Facial Hydrating Cream.

8. de la Kiehl s mai folosesc uneori crema aceea în cutie albă şi cu scris roşu.

9. Am mai avut experienţe mixte cu SVR, mixte pentru că nu ştiu cum am luat unele care erau şi cu ceva fond de ten în ele şi nu ne-am potrivit. Am avut experienţe bune cu ERborian, le găsiţi acum şi la Sephora, de la Clinique mă ustură ochii, habar n-am de ce, de Dior nu prea am bani de obicei.

10. Tot experiente mixte am si cu gerovital, mi-am luat acum, din cauza frigului, o crema pentru 55 plus (da, stiu) si nu imi place, mi se pare groaznic de vâscoasă

Deci, dacă ar fi să rog pe cineva să îmi ia o cremă, top of mind în acest moment ar fi AESOP. Şi un SPF? aici acum folosesc SVR SUn Secure Blur si I m tone up de care ziceam mai sus.

Sper sa va fie de folos si daca aveti variante, feel free să veniţi cu propriile recomandări