3 piese de  teatru la care am fost în ultima perioadă (şi pentru adolescenţi)

3 piese de teatru la care am fost în ultima perioadă (şi pentru adolescenţi)

Primul este un spectacol la care am fost cu Smaranda, la Teatrul Excelsior. Interzis sub 18 ani se numeşte. Un spectacol care durează o oră şi jumătate, fără pauză, fii mea s+a regăsit destul de mult în el, deşi e mai mică şi nu la vârsta iubirilor, tentaţiei drogurilor, alcool şi aşa mai departe. Dar prin prisma relaţiei uc mine cu siguranţă a găsit similitudini. iată descierea de pe pagina teatrului

La 18 ani ești „copil mare”. La 18 ani poți orice. La 18 ani ai voie să ai voie tot. Corpul tău e un zgomot furios care scrijelește timpanele cu intensitatea unui strigăt de revoltă. La 18 ani simți că explodezi în zeci de bucățele de libertate care scapă de sub control. La 18 ani spargi zidul interdicțiilor și dai de toți pereții cu tabuuri care ți-au marcat dorințele și ţi-au încătușat așteptările.

Interzis sub 18 ani este spectacolul unei confruntări-elastic. De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor lor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele” îi încurcă pe toţi. Fiecare devine captiv într-un cerc de angoase care apasă tare.

(foto: Teatrul Excelsior )

2. Scrisori de Dragoste, la Teatrelli. Cerasela Iosifescu si Claudiu Bleont, intr un spectacol foarte static fizic, dar foarte plin de emotie şi in care nu ai cum să nu re regăseşti. S-a mai jucat la noi cu Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, dar şi montarea actuală este minunată.

(foto: Creart)

3. Tinereţea noastră, în regia lui Victor Ioan Frunză, la centrul cultural Lumina. Orice montare a lui Frunză trebuie văzută, din păcate cele mai mari nu se joacă în perioada asta, dar Tinereţea Noastră şi puţine altele sunt acum în repertorii. Trebuie să vă grăbiţi la bilete, pentru că se dau aproape imediat. Dar jocul actorilor din trupa sa e unul cu adevărat remarcabil, eu am văzut cam tot ce am putut.

(foto: CEntrul Cultural Lumina)