Rădăcinile sunt mai importante decât oricând

Rădăcinile sunt mai importante decât oricând

Să stim unii despre ceilalti si despre istoria celorlalti, sa construim poduri si relatii, despre asta e luma noastra. Si despre asta e si un proiect care are loc zilele acestea, in umbra razboiului. Dar e bine sa vorbim si despre ele. Festivalul Primăvară românească, pretutindeni – Festival internațional de limbă, cultură și civilizație românească, organizat de Romanian Business School Foundation și-au propus să contribuie la un climat de armonie între popoare prin intermediul educației pentru patrimoniu și prin promovarea valorilor culturale autentice, prin transmiterea în toată lumea a unui mesaj de pace și înțelegere specific fondului de bază al tradițiilor poporului nostru – un îndemn la cunoaștere și o pledoarie pentru interculturalitate, pentru îmbogățirea patrimoniului universal al umanității. Cu participarea copiilor de la Scoala Metropolitana A.R.C şi de la alte şcoli din România şi din Republica Moldova. Cu atât mai mult în cotenxtul actual e important să păstrăm identitatea şi rădăcinile, să încercăm să creăm legături mai degrabă decât să le distrugem.

“Cuvintele sunt interfața între noi și lume. Odată înțelese, exprimate la rezonanța lor cea mai înaltă, îmbinate într-o logică de neclintit, devin cea mai nobilă carte de vizită. Când devii stăpân pe limbajul tău, nu mai poți fi stăpânit de limbajul altora.” Corina Popa

Comunităţile au fost reprezentate de copii din România, Republica Moldova și Diaspora , profesori de limba română, familiile elevilor, invitați din fiecare școală/comunitate, invitați speciali ai organizatorilor.